maanantai 1. syyskuuta 2014

Tästä se kaikki lähti

Oli syksy 2012. Joukko johtajaikäisiä partiolaisia vietti iltaa Houhajärvellä uiden, saunoen ja rupatellen. Illan kuluessa suunnittelimme suuria, lähinnä leikillämme. Tiesimme jo tuolloin, että kesällä 2015 olisi taas Haarlem Jamborette leiri Hollannissa. Sillä onhan lippukunnastamme osallistuttu sinne jo kolme kertaa (1999, 2003, 2007).

Aikaisemmat Hollannin reissut ovat kantaneet nimeä Hessu, joten päätimme antaa uusien tuulien puhaltaa ja keksiä tulevalle reissulle uuden nimen. Pyörittelimme yhdessä mitä ihmeellisimpiä nimivaihtoehtoja, mutta mikään niistä ei tyydyttänyt meitä. Päätimme muodostaa reissulle nimen niin, että kaikki paikalla olleet saivat kertoa yhden kirjaimen. Niin syntyi Raukee '15.

Nimi reissulle oli jo päätetty, mutta projekti kokonaisuudessaan jäi muiden kiireiden alle hautumaan. Vuosi vaihtui tuli kevät ja tuli uusi syksy jolloin oli aika kaivaa muistin sopukasta tämä Hollannin leirimatka. Pikkuhiljaa matkan staabi alkoi hahmottua ja pestit täyttyivät. Heti tammikuussa 2014 kokoontui osa staabista saman pöydän ääreen ideoimaan tulevaa. Yhteydenottaminen Hollantiin, leirin johtoon oli tullut ajankohtaiseksi. Muutaman sähköpostiviestin jälkeen olimmekin jo ilmoittaneet bussilastillisen suomalaisia mukaan leirille. Vielä ei kylläkään ollut tietoa ketä mahdollisesti olisi lähdössä leirille.

Ilmoittautumisen jälkeen alkoi tapahtua, kiireesti teimme leirimatkalle budjetin sekä alustavia suunnitelmia reitistä. Teimme nettisivut ja ryhmän facebookiin. Seinämainokset koloille sekä partiolaisille jaettavat mainokset alkoivat valmistua ja lopulta lähtivätkin jakoon hyvissä ajoin keväällä. Avasimme projektia varten tilin ja ensimmäinen vanhempainilta järjestettiin. Jopa ensimmäiset ilmoittautumislaput palautettiin kevään aikana. Talkooideoita metsästettiin ja ensimmäisiä talkoitakin alettiin tekemään jo kevään aikana.

Kesällä jatkettiin talkoilua mm. Kutalan kasinolla muurinpohjalättyjä paistellen sekä tekemällä yksittäisiä talkoita kuten; Match show Sylvään hiekkakentällä ja kahviota pitäen postimerkkeilijöille. Kiitos aktiivisen talkootiimimme!! :)

Nyt syksyllä jatkamme talkoiden tekemistä, ainakin keksi/karkkimyynnin merkeissä. Toinen vanhempainilta pidetään 3.10. Salokunnan kirkolla, kaikki reissusta kiinnostuneet paikalle! Muistathan, että kaipaamme edelleen talkooideoita sekä arpavoittoja.

Muistathan että, tämä leirimatka on ainutkertainen mahdollisuus! Näitä reissuja ei ole joka vuosi. Edellisestä vastaavasta hollannin leirimatkasta on jo 7 vuotta ja seuraavaa vastaavaa leirimatkaa ei ole suunnitteilla. Tiedän reissulla olevan suuren hinnan (950€), mutta vielä ehdit alentamaan leirimaksuasi talkoilla.

- Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti