lauantai 1. elokuuta 2015

29.7. Jambotoursit

Aamu valkeani selkeänä ja kohtis tuulettomana, JEE :D !! Mutta sniff, yön aikana pitkäkyntiset olivat pöllineet Suomen lipun portistamme :`(  Alaleirin lipunnostossa meidän ryhmäämme pyydettiin nostamaan kaikkien maiden liput, ja tottakai otimme kunnian vastaan. Suomen lippu oli yllättäen ensimmäisenä ylhäällä.

Tänään vuorossa oli pikku excut eli Jambotoursit. Ennakko-odotuksista huolimatta kukaan raukeelainen ei päässyt exculle Amsterdamiin ja sen hulluun tiedemaailmaan. Onneksi jäi kuitenkin pari muuta mahtavaa excu-vaihtoehtoa :)

Suurin osa meikäläisistä lähti tutustumaan värikkäisiin santoihin. Siellä kuulemma tutustuttiin museoon, jossa oli esillä meren rantaan huuhtomia tavaroita. Näytillä oli vino pino kenkiä, tyhjiä pulloja, karkkipapereita ja jotakin suomalaistakin, nimittäin Rainbow:n pähkinäsekoituspussi pähkinöineen vuosimallia 2010. Rantakelit eivät vieläkään olleet kovin suotuisia, mutta kyllä porukka jonkin aikaa viihtyi rannalla ja rohkeimmat kävivät hieman kahlaamassakin. Ruokapaikka ja -kauppa löytyi rannan läheisyydestä, ja yllättäen moni löysi tiensä ruoan ja eväiden luo.


Loput ryhmästämme lähti Leideniin ja biodiversiteetti-museoon. Siellä oli tinosauruksia, mammutti, jääkarhu, jättilehti, jättirapu, murhaajalintu, zeeproja, käärmeennahkaa, kissan pääkallo, kypärä (=kilpikonnan kilpi), mutta ei pandaa. Kukin vietti museossa itselleen sopivan ajan, jonka jälkeen oli aikaa tutustua Leideniin. Yllättäen tälläkin exculla löytyi ruokakauppa ja -paikka.Excun jälkeen meillä piti olla vessojen siivousvuoro. Oltiin koko ryhmän voimin paikalla klo 17, mutta alaleirin johtajisto oli unohtanut kertoa, että vessat siivotaankin vasta klo 20, ja vain pari-kolme hlöä / ryhmä riittää siivouspuuhaan. Mutta jee, pisteet meille, oltiin kaikki paikalla oikeaan aikaan. Kukaan ei yrittänyt luistaa paskanakista. 

Päivällisellä oli tarjolla tortilloja, namskis! Oli tosi suosittua ruokaa. Mokkiessa oli illalla Summerhits-bileet. Suomalaista musiikkia Mokkien tiskijukka ei kuitenkaan suvainnut soittaa :/

-Hanna


Aamulla oltiin biosysteemissä. Seillä oli eläimiä, ei tosin eläviä. Sen jälkeen kierreltiin kaupungilla ja syömässä. Sitten bussilla tultiin takaisin leiriin. Mentiin Mokkieen lataamaan puhelinta. Sitten alkoi vessojen siivous. Keli oli tuulinen, mutta muuten ihan fine. Illalla skotit tanssi, oli bileet ja mentiin nukkuun.

-Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti